Gastronomické akce
Prezentace žáků oboru Kuchař - číšník na sommeliérské akci
Ochutnávky vín Vinotéky "M-víno" doplněné o degustační menu připravené a servírované našimi žáky.
Květnové oslavy osvobození ve Stodě
Žáci oboru Kuchař - číšník zajišťovali občerstvení pro veřejnost
Slavnostní raut pro Město Stod
Připravili žáci oboru Kuchař - číšník k oslavám výročí města.
Zabijačkové hody
Žáci oboru Kuchař - číšník si pod odborným vedením svých učitelek odborného výcviku vyzkoušeli výrobu tradičních zabijačkových pochoutek. Vedlo se jim výtečně, o čemž svědčil mimořádný zájem veřejnosti. Hosté si mohli přijít pochutnat přímo do školní restaurace na Komenského náměstí nebo si jen zakoupit výrobky s sebou. Pro velký zájem musela být akce zopakována ještě jednou.
Polévka je grunt!
Na další z řady akcí pro veřejnost představili žáci oboru Kuchař - číšník tradiční i netradiční polévky. Zelňačku či polévku z uzeného masa asi většina z nás zná. Ale polévku z červené řepy nebo kombinaci hlívy a řapíkatého celeru ochutnali mnozí návštěvníci poprvé. A nešetřili chválou.
Vánoční zvyky a tradice
Na netypický oběd pozvali v předvánoční čas své spolužáky opět žáci oboru Kuchař - číšník a to do naší školní jídelny. Připravili zde ukázku slavnostního vánočního stolování a uvařili klasické vánoční menu včetně tří druhů vánočního cukroví. Žákyně z oboru Kadeřník si zase připravily prezentaci, pomocí které připomněly spolužákům křesťanský význam vánoc a se svými vyučujícími p. Němcovou a p. Vondrovicovou také přehled vánočních tradic a zvyků, nejen u nás, ale i ve světě.
Slavnostní rozsvěcování vánoční výzdoby ve Stodě
Ve spolupráci s místním kulturním a informačním centrem a Základní uměleckou školou Stod se naše škola podílí na zajištění občerstvení pro místní občany, kteří se tradičně scházejí na zahájení adventního času. Žáci oboru kuchař - číšník vyrábějí a rozdávají typické vánoční nápoje.